Reduceți cu până la 60% defectele de asamblare a PCB-urilor cu ajutorul Sistemului ScanCAD

Sistemele multifuncționale ScanCAD de inspecție off-line sunt lider pe piața mondială a șabloanelor SMT, ecranelor de emulsie și plăcilor PCB. Dar capabilitățile ScanCAD sunt mult mai ridicate, acesta ajutând la modificarea datelor de producție pentru îmbunătățirea proceselor.

Orice proces este la fel de bun ca și datele care au fost folosite pentru a-l configura. În ziua de astăzi majoritatea proceselor legate de asamblarea plăcilor PCB, precum și alte procese de fabricație in mai multe etape utilizează date CAD pentru programarea echipamentelor.

Ipoteza comun acceptată este că rezultatul îmbinării tuturor subproceselor se potrivește perfect cu datele CAD. Această presupunere poate fi costisitoare, având în vedere faptul că fiecare parte a unui proces are o toleranță specifică. Însumate, aceste toleranțe pot avea un impact dramatic asupra randamentului și calității piesei finite.

În realitate, există diferențe între datele CAD și subprocese. Echipamentele complet automatizate de astăzi lucrează din greu pentru a compensa aceste variații, prin integrarea unor sisteme de inspecție optică. Acestea ajută la aplicarea de măsuri corective cum ar fi orientarea șablonului în raport cu placa PCB, poziția de plasare a componentelor etc., împărțind erorile de poziționare pe durata întregului proces.

Pe măsură ce componentele și geometriile acestora devin tot mai mici, aceste corecții devin tot mai dificile, dacă nu chiar imposibile.

Rezonabilă ar fi „confirmarea” că toate părțile fizice care se îmbină fac acest lucru corect, ÎNAINTE de intrarea în producție. Acest lucru este mai ușor de zis decât de făcut, având în vedere că stencilurile pot avea de la mii până la milioane de aperturi. O inspecție de 99,99% nu este acceptabilă deoarece s-ar putea să existe sute de potențiale erori în cele un milion de aperturi.

Exemplu real al unui client: imaginea alăturată prezintă 102 erori în 342.605 de aperturi pe un șablon wafer bump cu aperturi de 75 µm. Acest randament aparent bun de 99,97% al aperturilor face ca mai mult de 80% din circuitele integrate semiconductoare să fie defecte!

Sistemele ScanCAD pot analiza fiecare dintre părțile care se îmbină, mai întâi pentru a compara piesa cu datele CAD originale, pentru a vedea dacă se potrivesc și sunt în toleranță. După aceea, putem ajusta datele CAD pentru a se potrivi cu componentele reale, facilitând astfel o producție mai strictă, diminuând defectele și păstrând suma toleranțelor cât mai mică.

Studiile publicate au arătat o scădere a defectelor de pastă de lipit cu până la 43% printr-o simplă ajustare a datelor. Astfel, corelarea dimensiunilor utilizate pentru fabricarea șablonului SMT cu lotul de componente pe care urmează să fie utilizat reduce semnificativ defectele de pastă, deoarece componentele reale nu se potrivesc întotdeauna perfect cu datele CAD.

Aceleași rezultate sunt înregistrate la ajustarea datelor de plasare automată a componentelor pentru a se potrivi mai bine cu loturile de piese. Plasările mai precise reduc substanțial defectele de plasare, cum ar fi fenomenul de tombstoning etc. Studiile au arătat reduceri de peste 60% ale fenomenului de tombstoning pentru pachetele 0201/0402.

Net Digital Service SRL este distribuitor autorizat pentru România a produselor ScanCAD International.

You may also like

Leave a comment